Klíma értékesítés, szervíz és karbantartás Kecskemét

A megfizethető minőség | Tekintse meg klíma kínálatunkat! Tel.: 06 76/322-445

Napelemek

A nap nem csak hőenergiával táplálja bolygónkat, hanem rengeteg fényt is sugároz. Ez a napelemes rendszernek kedvez, mert a fény elektromos energiává alakítható. Ez az igazi előtakarékosság: egyszeri beruházással a rendszer hosszú éveken át szállítja Önnek az elektromos áramot,természetesen ingyen!
Hogy megértsük a fotocellák működési elvét, meg kell ismernünk azok építő elemeit és a fény természetét. A fixen beépített napelem megfelelő tájolás esetén (déli irány, Magyarországon 35 fokos dőlésszög) reggeltől estig tud áramot termelni tiszta idő esetén. 
A napelemekből kinyerhető teljesítmény függ a fény beesési szögétől, a megvilágítás intenzitásától, és a napelemre csatolt terheléstől. A fény intenzitását kevéssé tudjuk befolyásolni, míg a másik két paraméter elméletileg kézben tartható.
A szolár cellák két fajta anyagot tartalmaznak, ezeket gyakran p-típusú és n-típusú félvezetőknek nevezzük. Bizonyos hullámhosszú fény képes a félvezető atomjainak ionizációjára, ezáltal a beeső fotonok többlet töltéshordozókat keltenek. A pozitív töltéshordozók (lyukak) a p-rétegben, míg a negatív töltéshordozók (elektronok) az n-rétegben lesznek többségben. A két ellentétes töltésű réteg töltéshordozói habár vonzzák egymást csak egy külső áramkörön keresztül áramolva képesek rekombinálódni, a köztük lévő potenciál lépcső miatt.

biztosítsa áramellátását napelemmel, napcellával.Egy fotoelektromos cella teljesítményét a következő három dolog határozza meg:
  • a típusa és mérete a szolár cella anyagának
  • a fény intenzitása
  • a fény hullámhossza

Alapanyag szerint többféle napelemet különböztetünk meg:
  • Monokristályos napelemek: A legkorszerűbb panelek hatásfoka 18%, laboratóriumi körülmények között 25% (az elméleti határ 31%)
  • Polikristályos napelemek
  • Amorf szilícium napelemek