Klíma értékesítés, szervíz és karbantartás Kecskemét

A megfizethető minőség | Tekintse meg klíma kínálatunkat! Tel.: 06 76/322-445

Tetőtér klímatizálása

A tartós nyári melegben még a legjobban szigetelt tetőzet is átforrósodik, sőt, egyes betoncserepekkel fedett tetőkön a legextrább hőszigetelés sem segít, mert a nappali felmelegedést az éjszakai lehűlés sem fogja érdemben csökkenteni, és maga a szigetelés lesz hőtartóvá a szerkezetben.


A tetőtér klimatizálása speciális tervezést igényel

Egy tetőtér klimatizálása során a legnagyobb gondot a megnövekedett hőterhelés és a tetőtér speciális kialakítása jelenti. A speciális kialakítás a klíma elhelyezése miatt fontos. Éppen ezért ilyen esetekben is nagyon fontos, hogy még a vásárlás előtt gondoljuk át alaposan, hogy milyen tulajdonságokkal és funkciókkal rendelkezzen az új klíma.Mennyire speciális a tetőtér?

Első körben a tetőtér kialakítását kell megfigyelnünk. Van-e elég magas függőleges oldalfal, ahova a klímát elhelyezhetjük? Ha van, akkor az oldalfali split klíma is szóba jöhet, egyéb esetekben ezt ki kell zárjuk. Kimondottan ilyen helyiségek hűtő és fűtő berendezése a padlóra állítható oldalfali split klíma. Ez első ránézésre radiátorhoz hasonlít, de a valójában kimondottan tetőterek hűtésére kifejlesztett klímatechnika megoldás. A tetőterek kedvelt és praktikus klimatizálási technológiája a kazettás álmennyezeti klíma, ami a felső síkra felülről rögzítve bárhová elhelyezhető a tetőn belül. Ennek egy fejlettebb és diszkrétebb változata a légcsatornás klíma, amit elvezetékelünk a hűtendő szobákba a padlástéren keresztül. Termosztáttal, légszelepekkel szabályozható, hogy mennyi levegőt szállítson a berendezés egy adott helyre. Amennyiben rendelkezik a tetőtér megfelelő oldalfal magassággal, úgy a parapetes klímák is javasolhatóak, amelyek diszkréten elhelyezhetők az oldalfal kevésbé látható részein, és teljes értékű klimatizálást jelentenek. Ezek a berendezések már nem csak hűtésre, hanem fűtésre is alkalmasak, így a hidegebb időszakban is bátran és gazdaságosan használhatóak a lakás komfortosabbá tételére.