Klíma értékesítés, szervíz és karbantartás Kecskemét

A megfizethető minőség | Tekintse meg klíma kínálatunkat! Tel.: 06 76/322-445

Klímaberendezések hatásai

Tény, hogy egy lehűtött helyiségben jobban lehet koncentrálni, hatékonyabb a munka, kellemesebb az otthonlét, pihentetőbb az alvás. Ha épp klímavásárlás előtt áll, érdemes jól körülnézni a piacon, nem mindig az akciós és olcsóbb termék a jobb. Fontos figyelembe venni az ár, energiafogyasztás mellett a szűrő jellegét, ami az egészségünkre nézve sokat számít.A klíma milyen hatással van szervezetünkre?

A nem megfelelő klímakörülmények az egész szervezetünkre hatással lehetnek, de elsősorban a légző rendszerünkre és a vérkeringésünkre. A hideg - meleg környezeti változásokhoz mindenki másképp tud alkalmazkodni. Az ideális klíma általi hőmérséklet megítélése elég szubjektív, így a tünetek jelentkezése igen változó lehet, attól függően ki mennyire érzékeny.

A klíma pozitív hatásai

  • Garantálja a jó koncentrálóképességet.
  • Biztosítja a nappali pihenést és az éjszakai alvást.
  • Fokozatossá teszi szervezetünk hőleadását.
  • Használatával nem kell tartani a hőhullámtól vagy a hőgutától.
  • Előnyös lehet pollenallergiásoknak.

A klimatizált helység levegője gyakran száraz, ez okozhat légzési panaszokat, légszomjat, a szem, a torok és az orr nyálkahártyák szárazságát. Sokaknál jelentkezik megfázásos, allergiás tünet, akár kötőhártya-gyulladás és fogfájás is. A száraz levegő a bőrünkre is szárító hatással van. Ha a hideg levegő közvetlenül ér minket, akkor ízületi fájdalmak és gyulladások is kialakulhatnak. A klímaberendezés ugyanazt a levegőt forgatja, hűti és szűri, ami a helységben van, vagyis friss levegővel nem cseréli ki. Ez jótékony lehet olyan embereknél, akik erősen szenvednek a pollenek okozta allergiától, mivel a kintről érkező allergének nem jutnak be, illetve a helységben lévőket pedig a légkondicionáló pollenszűrője kiiktatja. Ha azonban a klíma légtisztító és szűrő rendszere nem kellően tiszta, akkor ebben az esetben akár még több gondot is okozhatnak, mivel ez a zárt rendszer kedvez a baktériumok, vírusok és gombák elszaporodásának. Igen ritka, de annál veszélyesebb lehet a legionellosis és a szisztémás gombafertőzés, melyek kórokozói a légkondicionáló rendszerében megtelepedve, és a levegőbe jutva okozhat megbetegedést.


 

Hogyan védekezhetünk a betegségek ellen?

 Az előzőekből kiderül, hogy az egészségünk múlhat a különböző speciális szűrök rendszeres karbantartásától. Otthon vagy a munkahelyen felszerelt klímát, évente legalább egyszer vegyszeresen ki kell tisztíttatni. Ha azonban a szakember szerint a szűrőt már nem elég vegyileg kezelni, akkor az egészet ki kell cserélni. Ezzel sok bajt előzhetünk meg. Emellett gondoskodjunk a mérsékelt hűtésről, ne tartózkodjunk a klímából kiáramló hideg levegő útjában. Nem szabad elfelejtkezni a rendszeres szellőztetésről sem.

 

 Végül 5 jó tanács klíma üzemeltetéséhez

  • Mikor bekapcsoljuk, minden ajtó, ablak legyen zárva. Ha van külső árnyékoló, használjuk: energia takarítható meg vele.
  • A kinti levegőhöz képest ne legyen 5-8 foknál alacsonyabb hőmérséklet a lakásban. Ezt a különbséget még megfázás nélkül el lehet viselni.
  • Soha ne tartózkodjunk huzamosabb ideig a klíma közelében, mert megbetegedhetünk.
  • Hagyjuk folyamatosan bekapcsolva a klímát, a termosztát a kívánt hőmérséklet elérésekor úgyis kikapcsol.
  • A különféle kórokozók „keringése” elkerülhető, ha óránként gyorsan kiszellőztetjük a helyiséget, és legalább évi egy alkalommal a karbantartást elvégeztetjük szakszervizzel!